‹ Terug naar het assortiment

Sony KD-55XG9505 4K LED TV

Beknopte specificaties

  • 55 inch display
  • 4K X-Reality Pro beeldprocessor
  • Android TV/Smart TV
  • HDMI-aansluitingen: 4
Bekijk alle specificaties
nu 1799,-

Afhalen in de winkel

Productinformatie

Sony Bravia 4K LED TV 2019

De Sony KD-55XG9505 is een 55 inch LED TV. De XG95-serie is de top van de Sony 4K LED TV’s in 2019. Dat uit zich in prachtig beeld en een fraai design.

TRILUMINOS-display

Het TRILUMINOS-display van de Sony KD-55XG9505 zorgt voor een geweldige beeldkwaliteit met hoge helderheid en spetterende kleuren. In dit beeldscherm zitten technieken als X-tended Dynamic Range™ PRO (geweldige contrasten omdat licht lichter en donker donkerder wordt) en 100 Hz X-Motion Clarity, dat ervoor zorgt dat (snel) bewegende beelden soepel worden weergegeven. De achtergrondverlichting wordt gedaan door Full Array LED, wat een fijn raster van LED’jes is. Hierdoor is de achtergrondverlichting nauwkeurig dit zorgt ervoor dat wat donker hoort te zijn ook echt donker op het scherm is.

4K HDR met Picture Processor X1 Ultimate

De Sony KD-55XG9505 ondersteunt tevens HDR (High Dynamic Range) in de vorm van de standaarden HDR10, HLG en Dolby Vision. Dit zorgt voor optimale weergave met een uitstekend contrast en rijke, levendige kleuren. Dit model draait op de Picture Processor X1™ Ultimate, die de kleurnauwkeurigheid, contrast en helderheid verbetert. Tevens maakt deze processor het mogelijk om niet-HDR content om te zetten naar (bijna) 4K HDR-kwaliteit.

Acoustic Multi-Audio

Acoustic Multi-Audio werkt door middel van twee tweeters aan de achterkant van de TV, die het geluid sturen. Hierdoor lijkt het geluid uit het midden van het scherm te komen, voor harmonieus beeld en geluid.

‘Gekalibreerd voor Netflix’

Deze modus is speciaal ontwikkeld om te genieten van Netflix Originals en dezelfde beeldkwaliteit te reproduceren op een tv als op een studiomaster. In deze modus blijft de intentie van de maker behouden. 

Android TV

De Sony KD-55XG9505 is een Smart TV met Google Android TV. Hiermee kun je eenvoudig je favoriete video's of series streamen, apps downloaden via de Play Store of onder meer kijken naar Netflix, Spotify, YouTube of NPO. Met de ingebouwde Chromecast stream je gemakkelijk media van je telefoon of tablet.

Google Assistant

Tot slot werkt de Sony KD-55XG9505 met Google Assistant, de digitale assistent van Google. Hiervoor zit er een microfoon in de afstandsbediening. Google Assistant beantwoordt (ook in het Nederlands) alle vragen die je hebt, of je nu wilt weten bij welke clubs die ene voetballer heeft gespeeld of hoe laat een bepaalde film in de bioscoop draait.


Specificaties

HDMI aansluitingen:
4
HDMI 2.0 compatible
Ja
ARC (AudioReturnChannel)
Ja
Hoofdtelefoonaansluiting

Aansluiting hoofdtelefoon

Wanneer een speakersysteem met een 3,5 mm-stekker wordt aangesloten op uw notebook of computer is het vaak zo dat u geen uitgang meer overhoudt voor uw koptelefoon. Vandaar dat veel speakersystemen zijn uitgerust met een extra hoofdtelefoon-uitgang, zodat u ook gemakkelijk van uw game, muziek of film kunt genieten zonder daarbij anderen te storen.

Ja
USB-aansluiting

Aan te sluiten via USB

Een aantal speakers worden aangesloten op een USB-poort, en functioneren dan direct. Deze speakers hebben vaak ook geen extra stroom nodig.

Ja
USB 2.0
3 x
resolutie:
3840x
(# pixels)
2160 pixels
4K resolutie

HD Ready, Full HD en UHD (4K) zijn termen om het aantal pixels aan te geven dat een scherm weergeeft. Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld en hoe meer details u kunt waarnemen. Een 4K resolutie is vier keer scherper dan Full HD, waardoor het beeld zeer gedetailleerd is. Het verschil in detail wordt met name sterk zichtbaar vanaf formaten rond de 50 inch. 4K wordt ook wel Ultra HD genoemd. 

Ja
Panel bediening
Triluminos-Panel
High Dynamic Range (HDR)
Ja
Dolby Vision
Ja
LED-Technologie
Local Dimming: Direct Full Array Elite
Beeldverbetering
4K X-Reality Pro beeldprocessor
Beeldverbetering II
X-tended Dynamic Range PRO 6x XDR
Beeldverbetering III
4K HDR Processor X1 Ultimate
bruto breedte:
133.4 cm
bruto hoogte:
83.1 cm
bruto diepte:
19 cm
bruto gewicht:
26 kg
Hands-free Voice Search
Ja
Hotelmodus
Ja
Smart TV
Android TV/Smart TV
WEB-Browser
Ja
Timer
De functie timer is voor het instellen van de tijd en zorgt voor automatische uitschakeling als de ingestelde tijd afgelopen is.
Ja
USB-Recording

Dankzij de optie USB-Recording is het mogelijk om een USB-stick of externe harde schijf aan te sluiten op uw televisie om programma's op te nemen. Houdt er rekening mee dat de beelden meestal alleen op dezelfde TV weer afgespeeld kunnen worden worden omdat de beelden gesleuteld worden opgeslagen. 

Ja
Teletekst
Ja
Hbb TV Ready
Ja
Google Assistant
Ja
Wifi
Ja
Google Cast
Ja
Screen Mirroring
Ja
Wi-Fi Direct

Wi-Fi Direct is een directe verbinding tussen twee toestellen waarbij gebruik gemaakt wordt van de wifi-technologie. Via Wi-Fi Direct kunnen twee apparaten rechtstreeks met elkaar verbinden zonder dat eerst verbinding te maken met een modem en zonder dat u het wachtwoord van het draadloos netwerk moet ingeven. Twee toestellen die wifi ondersteunen, communiceren op deze manier rechtstreeks met elkaar, waarbij een toestel de ontvanger is en een ander de verzender. Het systeem werkt eigenlijk ongeveer op dezelfde manier als Bluetooth, maar dan velen malen sneller en met een groter bereik. 

Ja
Energie-efficientieklasse TV's
Energie-efficientieklasse B
Stroomverbruik in bedrijf: # W
145
Energieverbruik per jaar kWh
201
Beelddiagonaal in cm

De grootte van het scherm diagonaal gemeten (cm)

139
Beelddiagonaal in inch

De grootte van het scherm. Deze wordt diagonaal gemeten in inches. Eén inch is 2,54 cm.

55
stroomverbruik in standby:
0.5
resolutie:
3840x
(# pixels)
2160 pixels
Geluidsverbetering
S-Force Front Surround
Geluidsverbetering 2
Acoustic Multi-Audio
Gezamenlijk vermogen
20 Watt maximaal
Spraakgestuurde afstandsbediening
Ja
netto hoogte met voet:
77.6 cm
netto diepte inclusief voet:
27.4 cm
netto gewicht met voet:
19.1 kg
netto breedte:
122.8 cm
netto hoogte:
70.9 cm
netto diepte:
6.9 cm
netto gewicht zonder voet:
18 kg
DVB-T2
Ja
DVB-S2
Ja
DVB-C

DVB-C ontvanger

DVB-C staat voor Digital Video Broadcasting Cable. Deze digitale ontvanger is geschikt om televisie via de kabel te ontvangen. Bijna alle nieuwe TV's hebben een digitale ontvanger en beschikken over een DVB-C en een DVB-T ontvanger. Let wel dat u van tevoren moet nagaan of een TV is gecertificeerd voor gebruik van digitale televisie van de kabelmaatschappij. Dit vindt u op onze webshop onder de specificatie 'geschikt voor Ziggo'.

DVB-C is geschikt voor TV's van alle beeldformaten. Ook bij grotere beeldformaten (groter dan 32 inch - 81 cm) komt DVB-C in tegenstelling tot DVB-T nog steeds kwalitatief goed tot zijn recht.

Ja
2 tuners voor opname
Ja
SCR éénkabel systeem (EN50494)
Ja
LED televisie
139cm
Inch
De diagonale afmeting van het scherm gemeten in inch (één inch is 2,54cm).
55 inch
300 x 300mm
Ja
VESA-aansluiting compatible
Hieronder staat welk VESA-formaat dit apparaat ondersteunt, zodat duidelijk is welke steunen passen.
Ja