‹ Terug naar het assortiment

Samsung QLED 4K QE43Q60R

Beknopte specificaties

  • 43 inch display
  • Q Color
  • PQI 2400
  • SmartTV
Bekijk alle specificaties
nu 999,-

Afhalen in de winkel

Productinformatie

Samsung 43 inch QLED 4K TV 2019

De Samsung QE43Q60R is een 43 inch 4K QLED TV uit de 2019-reeks van Samsung. De QE43Q60R heb je de QLED-(beeld)kwaliteit in een klein(er) model.

De naam QLED komt van Quantum Dot Light Emitting Diode. Quantum dot staat voor het helderste en scherpste beeld dat je kunt krijgen. Over het scherm ligt een laag nanokristallen, die onder invloed van licht opkleuren, met een veel hoger kleurbereik tot gevolg. Met het 10-bit HDR QLED scherm van de Samsung QE43Q60R kun je rekenen op pure kleuren: 1 miljard kleuren (100% kleurvolume).

Quantum Processor 4K met AI Upscaling

De Quantum Processor 4K in de Samsung QE43Q60R maakt gebruik van technieken die ook in de 8K QLED TV’s worden gebruikt. Door de hoge rekenkracht van de processor wordt ruis verwijderd, randen aangescherpt en details nog scherper in beeld gebracht. Daarnaast zet AI Upscaling alle beelden om naar 4K. Door middel van (zelflerende) kunstmatige intelligentie herkent de Quantum Processor het afgespeelde beeld en wordt het in real-time geoptimaliseerd

2400 PQI

De Samsung QE43Q60R heeft een PQI van 2400. Picture Quality Index (PQI) is een door Samsung ontwikkelde index om de beeldkwaliteit van Samsung-televisies gemakkelijk te kunnen vergelijken. De score wordt bepaald door onder meer de resolutie, kleurweergave, beeldverversing (‘motion rate’), helderheid en contrast. Elke Samsung-televisie heeft een goede beeldkwaliteit, maar hoe hoger de PQI-waarde hoe beter.

De hoge beeldkwaliteit van de Samsung QE43Q60R wordt onder andere bepaald door het 10-bit HDR-paneel dat een miljard kleuren weer kan geven. Dit komt overeen met 100% kleurvolume, waardoor het hele kleurenspectrum op je beeldscherm wordt getoverd. Deze kleuren spatten helemaal van het scherm door HDR-ondersteuning (HDR10+ en HLG). De 100Hz beeldverversing zorgt ervoor dat (snelle) beelden soepel en zonder haperen worden weergegeven.

Aan de voorkant van de TV meet een sensor het omgevingslicht en past de helderheid daarop aan, zodat de kijkervaring hetzelfde blijft mocht het licht veranderen terwijl je aan het kijken bent.

Ambient Mode: nog beter aangepast aan jouw interieur

Hoe fraai het design van de TV ook is, als deze uitstaat heb je toch een groot zwart vlak in je woonkamer. Met Ambient Mode maak je van een uitgeschakelde QLED een kunstwerk, informatiecentrum of fotolijst. Met de optie ‘DECOR’ tover je stijlvolle beelden van vooraanstaande designers op het scherm. Met ‘INFO’ toont het scherm weersinformatie en nieuwsupdates. Met de ‘FOTO’ mode wordt je televisie een fantastisch fotokader, waarbij je uiteraard zelf de foto’s kiest. Wil je je TV helemaal laten opgaan in je interieur, maak dan met de SmartThings-app een foto van de achtergrond achter de TV. Ambient Mode neemt dan de kleur en patroon over voor de achtergrond.

Je hoeft verder niet bang te zien voor inbranden of een hoog energieverbruik. QLED-schermen kunnen niet inbranden en doordat de helderheid tijdens Ambient Mode wordt geminimaliseerd, valt de invloed op de energierekening ook erg mee.

One Remote Control

De meegeleverde One Remote Control kun je gebruiken voor de besturing van al de randapparatuur, eventueel met je stem.

Samsung SmartThings

Uiteraard is de Samsung QE43Q60R een Smart TV, draaiend op Samsungs eigen besturingssysteem Tizen. Hiermee heb je via de Smart Hub toegang tot een groot aanbod aan apps – onder andere Netflix, YouTube, Spotify, Videoland, HBO, NPO, RTL, SBS en Thuisbezorgd. Ook is er ondersteuning voor Apple Airplay 2 en heb je toegang tot jouw iTunes-bibliotheek op je TV.  Hier stopt de slimheid echter niet, want je QLED TV vormt ook het hart van je slimme huis. Met de SmartThings-app maak je (automatisch) contact met andere geschikte apparatuur, zoals koelkasten, wasmachines, verlichting en airconditioners. Je krijgt bijvoorbeeld een notificatie als de wasmachine klaar is, of je kunt vanaf de TV de verlichting aanpassen.


Specificaties

CI+:
1
HDMI aansluitingen:
4
Ethernet aansluiting
Ja
USB-aansluiting

Aan te sluiten via USB

Een aantal speakers worden aangesloten op een USB-poort, en functioneren dan direct. Deze speakers hebben vaak ook geen extra stroom nodig.

Ja
USB 2.0
2 x
resolutie:
3840x
(# pixels)
2160 pixels
4K resolutie

HD Ready, Full HD en UHD (4K) zijn termen om het aantal pixels aan te geven dat een scherm weergeeft. Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld en hoe meer details u kunt waarnemen. Een 4K resolutie is vier keer scherper dan Full HD, waardoor het beeld zeer gedetailleerd is. Het verschil in detail wordt met name sterk zichtbaar vanaf formaten rond de 50 inch. 4K wordt ook wel Ultra HD genoemd. 

Ja
Processor technologie
Quantum Processor 4K
QLED-Technologie
Ja
High Dynamic Range (HDR 10+)
Ja
Hybrid Log Gamma (HLG)
Ja
Picture Quality Index [PQI]:
2400
LED-Technologie
Direct Full Array Elite
Beeldverbetering
Q Color
bruto breedte:
109.7 cm
bruto hoogte:
67.7 cm
bruto diepte:
15.3 cm
bruto gewicht:
13.9 kg
Picture-in-Picture (2-tuners)
Ja
Smart TV
SmartTV
WEB-Browser
Ja
Teletekst
Ja
Hbb TV Ready
Ja
360 graden camera ondersteunin
Ja
360 Graden video player
Ja
Google Assistant
Ja
Samsung Bixby
Ja
Bluetooth Audio ondersteuning
Ja
Wifi
Ja
Multiroom ondersteuning
Ja
Screen Mirroring
Ja
Wi-Fi Direct

Wi-Fi Direct is een directe verbinding tussen twee toestellen waarbij gebruik gemaakt wordt van de wifi-technologie. Via Wi-Fi Direct kunnen twee apparaten rechtstreeks met elkaar verbinden zonder dat eerst verbinding te maken met een modem en zonder dat u het wachtwoord van het draadloos netwerk moet ingeven. Twee toestellen die wifi ondersteunen, communiceren op deze manier rechtstreeks met elkaar, waarbij een toestel de ontvanger is en een ander de verzender. Het systeem werkt eigenlijk ongeveer op dezelfde manier als Bluetooth, maar dan velen malen sneller en met een groter bereik. 

Ja
Energie-efficientieklasse TV's
Energie-efficientieklasse A
Stroomverbruik in bedrijf: # W
70
Energieverbruik per jaar kWh
97
Beelddiagonaal in cm

De grootte van het scherm diagonaal gemeten (cm)

108
Beelddiagonaal in inch

De grootte van het scherm. Deze wordt diagonaal gemeten in inches. Eén inch is 2,54 cm.

43
stroomverbruik in standby:
0.5
resolutie:
3840x
(# pixels)
2160 pixels
Geluidsverbetering
Dolby Digital Plus
Gezamenlijk vermogen
20 Watt maximaal
netto hoogte met voet:
63.5 cm
netto diepte inclusief voet:
21.4 cm
netto gewicht met voet:
11.1 kg
netto breedte:
96.9 cm
netto hoogte:
56.2 cm
netto diepte:
58.4 cm
netto gewicht zonder voet:
10.9 kg
TV Key
Ja
LED televisie
108cm
Inch
De diagonale afmeting van het scherm gemeten in inch (één inch is 2,54cm).
43 inch
VESA-aansluiting compatible
Hieronder staat welk VESA-formaat dit apparaat ondersteunt, zodat duidelijk is welke steunen passen.
Ja