AEG droger lekt

Als uw AEG droger lekt, controleer dan of de droger waterpas staat. Bij sommige condensdrogers kan het noodzakelijk zijn om de droger, door middel van de voorste stelvoetjes, iets achterover te zetten. Het water wordt dan beter afgevoerd naar het waterreservoir. 

U gebruikt een waterpompdroger

Soms blijft er water achter in het condensorcompartiment en het pluizenfilter in de onderkant van de deur, dit is normaal. Als u ervoor zorgt dat het apparaat waterpas staat of als u de stelvoetjes aan de voorkant een paar mm omhoog draait, kan dit helpen om het water af te voeren. 

U gebruikt een model met een externe condensafvoer en het waterreservoir aan de bovenkant

U kunt een externe waterslang op een condensdroger met een waterreservoir aan de bovenkant aansluiten om het water rechtstreekt in de afvoer weg te pompen. Er bevindt zicht een rode slang op de bovenkant achter de droger. Deze slang moet op de bovenkant worden ontkoppeld en verlengd zodat de slang in de afvoer hangt. Controleer of de slang niet geknikt of gedraaid zit. 

U gebruikt een model met een externe condensafvoer en het waterreservoir aan de onderkant

U kunt bij een condensdroger met een waterreservoir onderin, een externe waterslang aansluiten om het water direct in de afvoer te laten lopen. U sluit de slang aan op het tuitje aan de onderzijde van de droger. 

U gebruikt een model met een interne condensor

Misschien lekt de condensor: u kunt dit testen door deze onder de kraan te vullen. Het water mag alleen uit het tuitje aan de achterkant komen.

Misschien is de condensor vervuild. Wij adviseren u om de condensor regelmatig schoon te maken. 

Heeft u hulp nodig of is het probleem niet opgelost? Neem dan contact op met één van de ondernemers van Service Partners. U kunt in onze bedrijvengids de dichtsbijzijnde ondernemer in uw omgeving vinden.

Wordt er een foutmelding in het display van uw droger getoond? Kijk dan in het AEG droger foutmeldingen overzicht