AEG vaatwasser droogt niet goed

Droogt uw AEG vaatwasser niet meer goed? Beoordeel de droogresultaten door te kijken naar het aardewerk en het glaswerk. Kunststof koelt snel af, waardoor de vochtige lucht zal condenseren op het oppervlak en het kunststof vochtiger blijft dan metaal of keramiek. 

De mogelijke oorzaken van tegenvallende droogresultaten zijn:

Het gekozen programma

Bij ECO- en BIO-programma's wordt passief gedroogd en dat duurt langer. De programma's van 30 minuten hebben geen droogcyclus. Probeer een programma van 65 of 70 graden.

Er is geen glansspoelmiddel gebruikt of de temperatuur is te laag

U wordt aangeraden om extra glansspoelmiddel te gebruiken of dit hoger in te stellen. Gebruik ook glansspoelmiddel wanneer u zogeheten 3-in-1 tabletten gebruikt. 

Serviesgoed is voordat het in de vaatwasser is geplaatst, afgewassen met afwasmiddel

Dit leidt tot overmatige schuimvorming en is van invloed op het glansspoelmiddel

De vaatwasser zit te vol, is onjuist geladen of wordt te snel uitgeruimd

Laad de vaatwasser volgens de instructies in de gebruiksaanwijzing en wacht even met uitruimen nadat het programma is afgelopen zodat het spoelwater kan opdrogern/verdampen Maar wacht niet te lang met uitruimen, wan het overgebleven vocht kan weer op het serviesgoed neerslaan. Ruim eerst de onderste korf uit. 

De vaatwasser wordt op een verkeerde manier ontruimt

Begin met het ontruimen van de vaat met de onderste korf en eindig met het uitruimen van de bovenste korf. Eventueel restwater kan dan niet op de gedroogde vaat komen waardoor het lijkt dat het droogresultaat tegenvalt.