Electrolux droger lekt

Lekt uw Electrolux droger? Dit kan diverse oorzaken hebben:

U gebruikt een model met een waterpomp

Soms blijft er water achter in het condensortcompartiment en het pluizenfilter in de onderkant van de deur. Dit is normaal. Als u ervoor zorgt dat de droger waterpas staat of als u de stelvoetjes aan de voorkant een paar mm omhoog draait, kan dit helpen om het water af te voeren. 

U gebruikt een model met een externe condensafvoer en het waterreservoir aan de bovenkant

U kunt een externe waterslang op een condensdroger met een waterreservoir aan de bovenkant aansluiten om het water rechtstreeks in de afvoer weg te pompen. Er bevindt zich een rode slang op de bovenkant achter de wasdroger. Deze slang moet op de bovenkant worden ontkoppeld en verlengd, zodat de slang in de afvoer hangt. Het water komt dan niet langer in het waterreservoir terecht, maar wordt rechtstreeks via de afvoer afgevoerd. Controleer of de slang niet geknikt of gedraaid zit. 

U gebruikt een model met een externe condensafvoer en het waterreservoir aan de onderkant

U kunt bij een condensdroger met een waterreservoir onderin, een externe waterslang aansluiten om het water direct in de afvoer te laten lopen. U sluit de slang aan op het tuitje aan de onderzijde van de droger. Bij dit type droger dient u ervoor te zorgen, dat de slang op de grond ligt of dat droger op een wasmachine staat. Er zit namelijk geen afvoerpomp in het apparaat om het water af te voeren en water moet langs natuurlijk verloop wegstromen. 

U gebruikt een model met een interne condensor

Misschien lekt de condensor. U kunt testen of de condensor lekt door deze onder de kraan te vullen. Het water mag alleen uit het tuitje aan de onderkant komen. 

Misschien is de condensor vervuild: u moet de condensor regelmatig reinigen. 

Heeft u hulp nodig of is het probleem niet opgelost? Neem dan contact op met één van de ondernemers van Service Partner. U kunt in onze bedrijvengids de dichtsbijzijnde ondernemer in uw omgeving vinden.