Samsung wasmachine storing 5E

Geeft uw Samsung wasmachine de foutcode 5E weer? Dit betekent dat er een probleem is met waterafvoer van uw wasmachine. Wij adviseren u om de volgende stappen te doorlopen:

  1. Haal de weasmachine van de stroom af door de stekker uit het stopcontact te halen of door de trekschakelaar op uit te schakelen. 
  2. Verwijder de klep rechtsonder aan de voorkant van uw wasmachine. Hier vindt u een grote dop en een kleine dop. Trek aan de kleine dop, er komt nu een waterslang tevoorschijn van +/- 20 cm. Verwijder de dop en laat het water er uitlopen. Wanneer u dit heeft gedaan of u ziet alleen de grote dop ga dan door naar stap 3
  3. Draai de grote dop open. Let op! Er kan altijd nog water uitkomen ook al is de wasmachine leeg. Maak het filter schoon alsmede de ruimte waar deze in is geplaatst. Achterin deze ruimte bevindt zicht een propeller/schoep. Controleer of deze vrij kan ronddraaien. 
  4. Verwijder de afvoerslang compleet uit de afvoerpijp. Zorg ervoor dat de afvoerslang niet dieper dan 15 cm in de afvoerpijp hangt en gebruik altijd de meegeleverde slanggeleider. 

Heeft u hulp nodig of is het probleem niet opgelost? Neem dan contact op met één van de ondernemers van Service Partner. U kunt in onze bedrijvengids de dichtsbijzijnde ondernemer in uw omgeving vinden.